Miniís

Algemene Informatie

 

Trainers:
Chretien en Anthony

Teammanager:
Christian

Leeftijdscategorie:
10 & 11 jaar

Trainingstijden:
Dinsdag en donderdag van 18:45-20:15 uur

Clusterpartner: 
Rugby Club Eindhoven

Competitie:
-


De Mini's

De Mini’s (U12), geboortejaren 2011 en 2012 is de laatste categorie voordat de kinderen kennis maken met het 15-a-side rugby. Om deze laatste stap te maken worden er weer nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 5-mans “contested” scrum, het kicken van de bal en de line-out.

Bij deze leeftijdsgroep is binnen Rugby Nederland nog geen sprake van competitie. Er worden dan ook geen uitslagen bijgehouden. Plezier en ontwikkeling staan voorop.

“Het rugbyspel spelen we al behoorlijk serieus. Het team en het veld zijn groter en er wordt veel aandacht besteed aan de bekende rugby waarden zoals kameraadschap en teamgeest. Respect staat hierbij vooraan.”


Training

Mini's trainen bij RRFC De Bokkerijders normaalgesproken twee keer per week op onze locatie op Sportpark Kitskesberg. Verder kunnen er nog aanvullende trainingen gepland worden bij onze clusterclub of andere bevriende rugby clubs in de regio.

Voor de trainingen is sportkleding zonder ritsen en capuchons, alsmede noppenschoenen nodig. Een bitje ter gebitsbescherming is verplicht!


Wedstrijden

Incidenteel worden er bij de Mini's in het weekend uit- en thuiswedstrijden (in toernooivorm) gespeeld binnen het district Limburg en Brabant, alsmede eigen thuistoernooien en bondsdagen. In wedstrijdvorm spelen de mini spelers in de regel 12 tegen 12.


Meedoen?

De Roermondse Rugby Club is altijd blij met nieuwe rugbyjeugd, dus kom eens gratis proeftrainen!

Wil je kijken of rugby een leuke sport is voor jou, dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen. Vind je het leuk, dan kun je natuurlijk gewoon lid worden!

Onze spelers

0
Isaac
0
Luc
0
NoŽl

© 2023 - All Rights Reserved