Junioren

Algemene Informatie

 

Trainers:
Chretien en Anthony

Teammanagers:
Mark

Leeftijdscategorie:
14 & 15 jaar

Trainingstijden:
Dinsdag en donderdag van 18:45-20:15 uur

Clusterpartner: 
Rugby Club Eindhoven

Competitie:
Junioren Shield Poule D, 3e fase


De Junioren

De Junioren (U16) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, (mentale) fitheid en inzicht in het spel en de spelregels.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het spelen op een heel veld inmiddels gesneden koek is kan er meer en meer gekeken worden naar het tactische spel. Spelregel kennis helpt daarbij om nog meer inzicht te ontwikkelen in het spel en te leren te anticiperen op de tegenstander.

“We spelen het reguliere Rugby Unionspel op een volledig veld”


Training

Junioren trainen bij RRFC De Bokkerijders normaalgesproken twee keer per week op onze locatie op Sportpark Kitskesberg. Verder kunnen er nog aanvullende trainingen gepland worden bij onze clusterclub of andere bevriende rugby clubs in de regio.

Voor de trainingen is sportkleding zonder ritsen en capuchons, alsmede noppenschoenen nodig. Een bitje ter gebitsbescherming is verplicht!


Wedstrijden

Op zaterdagen worden wedstrijden thuis en uit in ons district gespeeld. Verder kunnen er ook toernooien gespeeld worden. Tijdens deze wedstrijden vormen we een team samen met onze clusterpartner. In wedstrijdvorm spelen de junioren spelers 15 tegen 15.


Meedoen?

De Roermondse Rugby Club is altijd blij met nieuwe rugbyjeugd, dus kom snel een keer gratis proeftrainen!

Wil je kijken of rugby een leuke sport is voor jou, dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen. Vind je het leuk, dan kun je natuurlijk gewoon lid worden!

Onze spelers

0
Lucas
0
Quinn
0
Rick
0
Lars

© 2023 - All Rights Reserved