Cubs

Algemene Informatie

 

Trainers:
Chretien en Anthony

Teammanagers:
Irmgard en Martijn

Leeftijdscategorie:
12 & 13 jaar

Trainingstijden:
Dinsdag en donderdag van 18:45-20:15 uur

Clusterpartner: 
Rugby Club Eindhoven

Competitie:
Cubs Shield Poule E - 3e fase


De Cubs

De Cubs (U14) is voor kinderen van 12 en 13 jaar. Voor het eerst wordt er gespeeld op een heel veld met 15 spelers per team.

Speltactiek, samenspel als één team en fysieke ontwikkeling staan voorop tijdens trainingen en wedstrijden. De speltactiek en het teamspel zorgen ervoor dat de spelers het hele veld gaan benutten. Een speler kan immers niet het hele veld verdedigen of in z’n eentje een try maken. Ze moeten het nu echt samen doen.

De fysieke ontwikkeling zit vooral in de conditie, het veld is immers 2x zo groot geworden. Binnen deze leeftijdscategorie beginnen ook de lichamelijke groeispurten, hierdoor leren ze ook mentaal veel. Ze spelen immers soms tegen ‘grotere’ spelers.

“Vanaf nu gaan we trainen om op een heel veld rugby te kunnen spelen, met aanvulling van de 3e rij-ers”

Vormend ligt de nadruk op het zoveel mogelijk zelfstandig maken van de speler terwijl hij ook zijn rol en taak in het team ziet en oppakt.


Training

Cubs trainen bij RRFC De Bokkerijders normaalgesproken twee keer per week op onze locatie op Sportpark Kitskesberg. Verder kunnen er nog aanvullende trainingen gepland worden bij onze clusterclub of andere bevriende rugby clubs in de regio.

Voor de trainingen is sportkleding zonder ritsen en capuchons, alsmede noppenschoenen nodig. Een bitje ter gebitsbescherming is verplicht!


Wedstrijden

Op zaterdagen worden wedstrijden thuis en uit in ons district Limburg en Brabant gespeeld. Verder kunnen er ook toernooien gespeeld worden. Tijdens deze wedstrijden vormen we een team samen met onze clusterpartner. In wedstrijdvorm spelen de cubs spelers 15 tegen 15.


Meedoen?

De Roermondse Rugby Club is altijd blij met nieuwe rugbyjeugd, dus kom snel een keer gratis proeftrainen!

Wil je kijken of rugby een leuke sport is voor jou, dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen. Vind je het leuk, dan kun je natuurlijk gewoon lid worden!

Onze spelers

0
Troy
0
Teun
0
Bas
0
Sjeden
0
Brent

© 2023 - All Rights Reserved