Colts

Algemene Informatie

 

Trainer:
Theo

Teammanager:
Monique

Leeftijdscategorie:
16 & 17 jaar

Trainingstijden:
Dinsdag en donderdag van 20:00-21:30 uur

Clusterpartners: 
Rugby Club Eindhoven en Rugbyclub The Dukes

Competitie:
Colts Shield Poule B, 3e fase


De Colts

De Colts (U18) zijn 16 of 17 jaar als het rugbyseizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie wordt rugby in al zijn facetten gespeeld. Alle tactieken, alle posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken; het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers draaien al wat jaren mee en kennen het klappen van de zweep, maar ieder jaar starten er ook nieuwe mensen (en de ervaring leert dat ze het – met hulp van de meer ervaren spelers – snel oppakken).

De focus bij de trainingen en wedstrijden ligt nu op snelheid en kracht binnen het spel. Het als team samenwerken en het snel kunnen nemen van beslissingen wordt nu extra belangrijk. Of deze nou goed of fout zijn, het team moet er steeds voor zorgen dat de spelers hier van leren en zich verbeteren.


Training

Colts trainen bij RRFC De Bokkerijders normaalgesproken twee keer per week op onze locatie op Sportpark Kitskesberg. Verder kunnen er nog aanvullende trainingen gepland worden bij onze clusterclub of andere bevriende rugby clubs in de regio.

Voor de trainingen is sportkleding zonder ritsen en capuchons, alsmede noppenschoenen nodig. Een bitje ter gebitsbescherming is verplicht!


Wedstrijden

Op zaterdagen worden wedstrijden thuis en uit in ons district gespeeld. Verder kunnen er ook toernooien gespeeld worden. Tijdens deze wedstrijden vormen we een team samen met onze clusterpartner. In wedstrijdvorm spelen de colts spelers 15 tegen 15.


Meedoen?

De Roermondse Rugby Club is altijd blij met nieuwe rugbyjeugd, dus meld je snel aan of kom gratis proeftrainen!

Wil je kijken of rugby een leuke sport is voor jou, dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen. Vind je het leuk, dan kun je natuurlijk gewoon lid worden!

Onze spelers

0
Sean
0
Fin
0
Raf

© 2023 - All Rights Reserved